Yazı İçi Başlık Üstü Reklam Alanı

TAPIT / MEDAGLIA D’ORO ÇALIŞMASI

Yazı İçi Başlık Altı Reklam Alanı
 TAPIT / MEDAGLIA D’ORO ÇALIŞMASI
Yazı İçi Makale Üstü Reklam Alanı
Okunuyor TAPIT / MEDAGLIA D’ORO ÇALIŞMASI

Kan hatları suyun yatağını bulup akması gibidir. Her hattın ilerlediği güçlü bir kol olur ve gelecek kuşakları oluşturan ilk adımlar buralarda atılır. Yada tamamen kapanan bir hat olur ve çok büyük şampiyonlar yetişmiş olan bir hat zamanla biter gider.

Nasrullah hattının Avrupa’da daha çok mesafe eğilimi gösteren Never Bend – Mill Reef ve Riverman koluna yada Red God – Blushing Groom baktığımızda daha çok kısrak baba hatlarında etkili olduklarını görürüz.

Esnek Reklam Alanı
 

Nasrullah’ın Amerikan versiyonu olan Bold Ruler ise daha çok sürat kolu olarak aklımızda kalmıştır. Nitekim bu aygırın onlarca başarılı temsilcisi arasında hattını sürdürebilen çok az isim bulunmaktadır.

Bold Ruler’ın mütevazi diyebileceğimiz Boldnesian – Bold Reasoning hattı Nasrullah için günümüze uzanan yeni bir kol açılmasını sağlamıştır. Sadece 2 tam sezon çekim yapan ve üçüncü sezonunda ölmüş olan Bold Reasoning bu zaman süresi içinde Seattle Slew gibi Triple Crown yapmış bir şampiyonu ve Gr.1 galibi Super Concorde’u üretmeyi başarmış.

Super Concorde günümüzde Almanya’da devam eden bir hatta sahip olurken Seattle Slew ise Amerika’da yepyeni bir hattı tesis etmiştir. Başta şampiyon oğlu A.P.Indy olmak üzere Seattle Slew aygır ve kısrakları ile Amerikan tipi dayanıklılık koşularında önemli bir yere sahiptir.

Bir dönem Man O War ve hattının Amerikan yetiştiriciliğini ayakta tuttuğunu ve kendisinden önce gelen Peter Pan hattının kaybolmaya başladığı ve Avrupa’dan gelen Teddy kanı ile geçişin olduğu dönemde Man O War önemli eşleşmelerde kilit aygırlardan biri olmuş. Hyperion, Nasrullah (Bold Ruler) dönemleri sonrasında günümüzü şekillendiren iki aygırın Northern Dancer ve Mr.Prospector ortaya çıkmasında bakılacak olursa yukarıda saydığım Peter Pan ve Man O War altyapılı kan hatlarının etkisi bulunmaktadır.

Günümüzde Nasrullah hattının Amerika’da güçlü temsilcisi olan Tapit ise babası Pulpit üzerinden A.P.Indy / Seattle Slew’a bağlanır. Hattın genel eğilimi Tapit ve sonrasında ayır temsilcilerinin zamanla kaybolması yönündedir. Yıllardır lider aygır olan Tapit’in çok etkin aygır üretememiş olmasını da buna bağlamaktayız.

Ancak son bir kaç yavru özellikle CONSTITUTION bu aygır için işlerin değişebileceğini göstermekte. Bakalım zaman ne gösterecek. COINAGE isimli tay ise iki yaşlı Gr.3 galibi olmuş. 1700 metrede ve çimde kazanan bu tay Tapit / Medaglia D’Oro (El Prado) eşleşmesine sahip. Aynı zamanda anne hattı KEY PHRASE olduğundan American Pharoah’ın kısrak babası Yankee Gentlaman’in bu hattan yetiştiğini hemen not düşeyim.

Key Phrase’in kızlarından bir olan Key of Sea ise Kurtel Ekürisi tarafından ülkemize getirilmişti. eşleşmeye bakarsak Gr.1 galibi BAR OF GOLD’u kopyalamak için Key Of Sea’nin El Prado kanı taşıyan bir aygıra çekilmesi işe yarayabilir. Kurtel’de böyle bir aygır var mı? El Prado – Kittens Joy uzantılı CATAPULT var bakmak gerek belki de Catapult / Key Of Sea çalışması yapılmıştır.

Yazı İçi Makale Altı Reklam Alanı
Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Giriş Yap
Yazı Ekle